Beste mensen/patiënten van Medisch Kwartier Eindhoven

Net als bij veel huisartsenpraktijken is het op dit moment erg druk in onze praktijk. Dit vraagt veel van onze huisartsen, assistenten en andere collega’s.

Wij staan en gaan voor aandacht voor onze patiënten, een luisterend oor, een brede blik en een op de persoon gerichte zorg. Om dit vol te kunnen houden moeten we de komende periode op een aantal onderdelen van onze praktijkvoering ingrijpen, te weten:

  1. U kunt ons telefonisch bereiken tussen 08.00 en 10.30 uur, van 11.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.
  1. Als u twijfelt of u een medisch advies nodig heeft (waarvoor een afspraak nodig is) raden wij u aan éérst te kijken op een van de volgende websites: thuisarts.nl (Engelstalig: www.gpinfo.nl) en/of www.moetiknaardedokter.nl
  1. Voor spoed of levensbedreigende situaties zijn wij van 08.00 – 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 040 – 211 51 79. Kies dan voor optie 1.
  1. Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u bij voorkeur naar uw persoonlijke patiëntenomgeving. Via het icoontje ‘Afspraak’ op onze website wordt u verwezen naar uw patiëntenomgeving. U kunt per afspraak (15 minuten) 1 klacht bespreken. Indien u meerdere klachten wilt bespreken, is het nodig om een dubbele afspraak te maken.
  1. U kunt een e-mail consult naar ons sturen; stuur in dat geval een bericht via uw persoonlijke patiëntenomgeving. Een bel- of een beeldbelafspraak kunt u aanvragen via uw persoonlijke patiëntenomgeving of via het emailadres ‘praktijk@medischkwartiereindhoven.nl’. Vermeld uw naam, geboortedatum en telefoonnummer in het bericht. Uiterlijk binnen 2 werkdagen krijgt u dan een reactie van ons.
  1. Een visite-aanvraag kan alleen telefonisch, tussen 08.00 – 10.30 uur.
  1. Ook voor het aanvragen van een herhaalrecept voor uw medicatie verwijzen wij u naar uw patiëntenomgeving, via het icoontje ‘Herhaalrecept’ op onze website.
  1. Het is ook mogelijk gebruik te maken van telemonitoring en thuismetingen, zodat het maken van een afspraak niet direct nodig is. U kunt de meetwaarden (zoals gewicht, saturatiemetingen, de bloeddruk) doorgeven via ons mailadres: praktijk@medischkwartiereindhoven.nl.

De assistente verwerkt dan uw meetwaarden. Zo nodig plannen we dan ook een afspraak in bij de huisarts. Als u dit rechtstreeks aan de arts wilt doorgeven, kan dit door het maken van de (beeld)belafspraak. Indien nodig stellen wij de benodigde meetapparatuur beschikbaar.

Voor huidaandoeningen geldt ook vaak dat u niet naar het spreekuur hoeft te komen. Een scherpe foto kan op afstand worden beoordeeld. Deze kunt u toevoegen als bijlage aan de (beeld)belafspraak. De arts kan de foto dan veilig beoordelen en u de diagnose en het te volgen beleid terugmailen.

Wij realiseren ons dat deze maatregelen niet altijd overeenkomen met uw verwachtingen. Wij hopen op uw begrip. We staan altijd open voor aanbevelingen hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Uw welzijn is ons net zo veel waard als dat van onze medewerkers.

Het team van huisartsenpraktijk Medisch Kwartier Eindhoven