Griepvaccinatie

Griepprik 2023

Dit jaar wordt de griepprik gegeven op woensdag 15 november van 16:00-19:00 uur en op vrijdag 17 november van 14:00-17:00 uur (op afspraak)

Uitnodiging voor vaccinatie spreekuur

Jaarlijks beoordeelt de huisarts het medisch dossier van zijn patiënten. Behoort u tot de groep mensen die extra kwetsbaar is voor het griepvirus, dan ontvangt u een uitnodiging voor het vaccinatie spreekuur. Dit spreekuur vindt plaats in oktober/november.
Wanneer u geen bericht ontvangt en toch van het vaccinatie spreekuur gebruik wilt maken en/of voor de vaccinatie in aanmerking denkt te komen, neem dan contact op met onze assistent(e): 040 – 2115179.

Hoe werkt de griepprik?

Als u een griepprik krijgt, dan gaat uw lichaam afweerstoffen maken tegen het griepvirus. De griepprik werkt na twee weken. Als u daarna besmet wordt met het griepvirus, kunnen de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk maken. Als u de jaarlijkse griepprik heeft gehad, dan is de kans dat u griep krijgt kleiner. Ook de kans op complicaties zoals een longontsteking is kleiner. Door de griepprik is de kans ook kleiner dat uw ‘eigen’ ziekte erger wordt door griep.

Waarom elk jaar een griepprik?

Het griepvirus verandert regelmatig. Daardoor kunt u elk jaar opnieuw griep krijgen. Daarom heeft u ook elk jaar een nieuwe griepprik nodig. Zo kan uw lichaam elk jaar nieuwe afweerstoffen aanmaken. De samenstelling van de griepprik wordt elk jaar opnieuw bepaald. In de griepprik zitten stukjes van de virussen die naar verwachting de komende winter veel voor gaan komen. Haal dus elk najaar tussen half oktober en half november de griepprik.