Fit4Life: Wetenschap vertaald naar praktisch handboek over fit worden

Medisch Kwartier Eindhoven

Huisarts in opleiding en wetenschapper Stefan van Rooijen heeft een toegankelijk handboek over fit worden geschreven. Het boek ‘Fit4life- het doktersrecept’ is gebaseerd op zijn eerder gepubliceerde proefschrift Fit4Surgery. In het boek maakt hij die bewezen methode toegankelijk voor iedereen die fit wil worden. Aangevuld met tips van veel experts. Juist nu gezondheid, het hebben van een gezond gewicht en fit zijn zo belangrijk zijn.

Van Fit4Surgery naar Fit4Life

In 2018 promoveerde Stefan op het uitvinden van het Fit4Surgery programma. Sindsdien wordt deze methode om patiënten in slechts vier weken fit te maken voor hun operatie wereldwijd ingezet door zorgprofessionals. Nu heeft hij de methode toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Fit4life – het doktersrecept gaat over het verbeteren van je gezondheid en je leefstijl, zonder dat je een ongezond crashdieët hoeft te volgen of een killerbody na hoeft te streven. Naast de methode om fit te worden in 4 weken, bevat het boek alle tools om je te helpen voor altijd fit te blijven: Fit4Life. “Voor het eerst worden alle aspecten van een gezond leven in één boek behandeld. En heb ik de medische kennis erover toegankelijk gemaakt voor iedereen. Het boek bevat oefeningen en een weekmenu om je op weg te helpen. De pijlers waaraan gewerkt wordt zijn motivatie, gedrag, balans, conditie, kracht, voeding, kwaliteit van leven, alcohol, roken, slapen en meer. Het boek helpt je om van fit zijn een goede gewoonte te maken. Daarmee kun je veel ziekten voorkomen!”, legt Stefan uit.

Gezondheidszorg ombuigen

Stefan: “Jaarlijks overlijden 40 miljoen mensen aan chronische ziekten die met leefstijl samenhangen. En die ziekten zijn te vóórkomen. Ik wil met dit boek de gezondheidszorg ombuigen naar het voorkomen van deze ziekten, in plaats van alleen het behandelen daarvan”, motiveert Stefan zijn keuze voor het schrijven van het boek. Het boek is bedoeld voor iedereen. “Je moeder, vriend, opa of collega. Of je nu gezond bent, iets te zwaar, chronisch ziek bent, behandeld wordt of juist ziekte wilt voorkomen. Het is één boek boordevol met kennis. Een praktische vertaalslag van duizenden wetenschappelijke artikelen en jarenlang onderzoek. Aangevuld met tientallen tips van wetenschappers en ervaringsdeskundigen.”

‘Met dit boek maak je van fit zijn je nieuwe gewoonte.’
Erik Scherder – Professor Neuropsychologie

Door kennisexperts voor iedereen

Het boek is tot stand gekomen met bijdragen van veel experts en kennisinstituten waaronder: Professor Jaap Seidell, Longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, Chirurgen Emma Bruns en Gerrit Slooter, Personal trainer Kevin van Zantvoort, Professor Erik Scherder, Huisarts Ylva Onderwater, Sportartsen Tessa Backhuijs en Goof Schep, het Institute for Positive Health, het Voedingscentrum, het Kennisinstituut Bier, SineFuma, en het Kenniscentrum Sport & Bewegen.

Fit4Life is reeds te bestellen via onder andere het Centraal Boekhuis en online.

Bron: Artsenleefstijl.nl