Ademtherapeut

Disfunctionele ademhaling komt bij 10% van de bevolking voor. Herken je onderstaande klachten, die je niet allemaal hoeft te hebben, dan is de kans groot dat je disfunctioneel ademt:

– Benauwdheid

– Het gevoel niet door te kunnen ademen

– Chronische vermoeidheid

– Druk en/of pijn op de borst

– Angst of paniek

– Duizeligheid of licht gevoel in het hoofd

– Tintelingen of doof gevoel in handen, voeten of lippen

– Hartkloppingen

– Een brok in je keel

– Onrustig gevoel

Als eenmaal duidelijk is dat een disfunctioneel adempatroon de oorzaak is van de klachten, dan valt voor de patiënt alles op zijn plek en starten we een behandeling die vaak spectaculaire verbetering geeft. Meestal heb je 4 tot 6 behandelingen nodig in een periode van 6 weken. Het zwaartepunt ligt op de dagelijkse oefeningen, die je zelf doet.

Dr. Carel van Wetering, fysiotherapeut – ademhalingsspecialist

Omdat hij als kind astma had, weet Carel hoe cruciaal een goede ademhaling is. Na zijn opleiding tot fysiotherapeut deed hij ervaring op bij het Universitair Longcentrum Nijmegen. In 1994 startte hij zijn fysiotherapiepraktijk voor patiënten met ademhalingsklachten. In 2010 rondde Carel in Maastricht zijn promotieonderzoek af naar de effecten en kosten van de behandeling van patiënten met COPD. Hij werkt intensief samen met de medisch specialisten van Máxima Medisch Centrum en met de regionale huisartsen.

Meer weten? Kijk dan op onze website of bel: 040 2019108.